Makkelijk - Leuk - Samen 

We vertelden het al eerder: praktische oplossingen voor duurzamer gedrag liggen voor het oprapen. Replace Now wil steeds meer mensen enthousiasmeren en laten ervaren dat een kleine aanpassing zo eenvoudig kan zijn, maar vaak al veel kan opleveren.  Wij geloven dat het werkt en motiveert als je samen op een leuke manier uitdagingen aangaat en samen bereiken we nu eenmaal meer dan alleen! 

 

Doe je mee? 

 

1: Wij dagen je uit om minimaal 2x per week te genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Trek je wandel- of hardloopschoenen 🏃‍♀️ aan, pak de fiets, de kids en de hond en ga naar buiten!  Neem minimaal 1x per maand tijdens jouw uitstap een zak mee en ruim samen met ons de natuur op. Kleine moeite, groot plezier! 

 

2:  Ga voor een plastic vrije badkamer. Misschien is het te veel in 1x om je gehele badkamer van plastic te ontdoen, maar zet een stap! Vervang 2 items in jouw badkamer voor een duurzamer alternatief. Denk aan een scheermes van staal of een heerlijk stuk zeep om je lijf mee te wassen.  

 

Naast deze challenges hebben we nog een aantal mooie, inspirerende en groene tips voor je; 

 

Wil je graag wat kilo's kwijt.  Check www.plasticsoupfoundation.nl. Zij hebben de app My Litte Plastic Footprint ontwikkeld. Deze app helpt je plastic voetafdruk te verkleinen door op plastic dieet te gaan. Maar daar vind je nog             veel meer praktische tips terug. 

 

Als we toch aan het feesten zijn, ga voor duurzaam feestmateriaal.  Koop geen        plastic verjaardag kleed, wegwerp bordjes, bekers of plastic versiering. Ga voor           een duurzaam alternatief en kijk wat je in de kast hebt liggen. 

 

Doe de plastic wegwerp beker in de ban.  Ga op je werk en thuis voor jouw eigen mok.  Geniet van je lekkere kopje koffie of thee ☕. 

 

Heb je tips of leuk nieuws over deze challenge die je wilt delen, stuur ons een mail, we horen heel graag van je.