Weg met plastic......

Sportclubs 

…wegwerpbekers bij voetbalclubs


Elke week jagen amateurvoetbalclubs er heel wat plastic wegwerpbekers doorheen. In de rust krijgen alle kinderen en volwassenen een drankje in een wegwerpbeker. Deze jarenlange traditie is moeilijk te doorbreken. Maar ook heel vervuilend.

Een duurzaam alternatief is simpel: iedere speler neemt een eigen bidon mee naar de wedstrijd. Voetbalclubs die geen wegwerpbekers meer gebruiken leveren een belangrijke bijdrage aan de vermindering van plastic. 

De opbrengst is niet mis. Als alle sportclubs in Nederland meedoen, betekent dat per jaar 60 miljoen wegwerpbekers minder. 

Wij hebben een simpele toolkit "Weg met Wegwerp"  ontwikkeld om samen met de club, haar vrijwilligers en leden deze eenvoudige overstap te maken. 

Neem contact met ons op, we helpen je graag! 

Check onderstaand artikel over de fijne samenwerking tussen de KNVB, De groene Club en Replace Now 👇

Tandartsen 

…speeltjes bij de tandarts
Een andere gewoonte is dat kinderen bij de tandarts na afloop van het bezoek een plastic speeltje mogen uitzoeken. Als troost of als beloning voor hun dapperheid in de tandartsstoel. Maar waarom plastic? Dat kan toch ook iets anders zijn? De perfecte oplossing hebben wij nog niet gevonden, maar daar zijn we druk mee bezig. We roepen creatievelingen op samen met ons een alternatief te verzinnen.  Heb je een goed idee, stuur ons een mail!