Sportclubs 

Ga voor een groenere sportclub 

Elke week jagen amateurvoetbalclubs er heel wat plastic wegwerpbekers doorheen. In de rust krijgen alle kinderen en volwassenen een drankje in een wegwerpbeker. Deze jarenlange traditie is moeilijk te doorbreken. Maar ook heel vervuilend.
Een duurzaam alternatief is simpel: iedere speler neemt een eigen bidon mee naar de wedstrijd. Voetbalclubs die geen wegwerpbekers meer gebruiken leveren een belangrijke bijdrage aan de vermindering van plastic. 

De opbrengst is niet mis. Als alle sportclubs in Nederland meedoen, betekent dat per jaar 60 miljoen wegwerpbekers minder. 

Wij hebben een simpele toolkit "Weg met Wegwerp"  ontwikkeld om samen met de club, haar vrijwilligers en leden deze eenvoudige overstap te maken. 

Neem contact met ons op, we helpen je graag! 

Check onderstaand artikel over de fijne samenwerking tussen de KNVB, De groene Club en Replace Now 👇

Een team van RKVV Jeka, FC Victoria 1893 en WFB Ouddorp stuurden allemaal een foto in met het thema duurzaamheid bij hen op de club! Zij werden daarom uitgenodigd door de KNVB en Replace Now om deel te nemen aan de  professionele voetbal Clinic met niemand minder dan Aron Winter als hoofdtrainer!  

Op de plek waar normaal de pers de bondscoach bevraagt, mochten nu de jongens allerlei vragen aan Aron stellen. Daarna was het omkleden en naar buiten voor een potje voetballen ⚽, een aantal technische oefeningen en verschillende spelletjes. Alles onder leiding van deze oud international en een team van de KNVB. Ik kreeg zelf spontaan zin om een potje te voetballen.

Tweedehands is de nieuwe mode

Laat je verrassen door Refurbished

Wat zijn er toch ontzettend veel mooie spullen in omloop die een tweede leven verdienen!  Met Replace Now willen we graag mensen inspireren om geen nieuwe spullen voor een verjaardag, Sint of Kerstfeest te kopen.  Of steeds mee te gaan met de grillige mode-seizoenen. Dit doen we door verschillende acties te organiseren, zoals een tweedehands kleding beurs en Actie Klaasje.

Daag jezelf uit en.....

 

💚 Kijk eens wat je zelf nog in huis hebt en wie je daar blij mee kunt maken

💚Ruil met vrienden 

💚Bezoek een tweedehands markt/kringloop winkel, ga opzoek naar mooie schatten

💚 Weet je al wat je cadeau wilt doen, kijk of je het op marktplaats kunt vinden,

       ook heerlijk voor je eigen portemonnee

💚 Maak zelf een eigen cadeau; hoe heerlijk een eigen gebakken taart 

💚 Geef een groen cadeau, zo kreeg ik vorig jaar een stukje bos cadeau 

💚Geef een doe-cadeau; ga lekker een strandwandeling maken en drink samen een kopje                chocolademelk na afloop

💚 Geef helemaal niks en geniet lekker van elkaar! 

Tandartsen 

Speeltje waar je echt wat aan hebt 
Een andere gewoonte is dat kinderen bij de tandarts na afloop van het bezoek een plastic speeltje mogen uitzoeken. Als troost of als beloning voor hun dapperheid in de tandartsstoel. Maar waarom plastic? Dat kan toch ook iets anders zijn? De perfecte oplossing hebben wij nog niet gevonden, maar daar zijn we druk mee bezig. We roepen creatievelingen op samen met ons een alternatief te verzinnen.  Heb je een goed idee, stuur ons een mail!